Έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση η Νέα Ζηλανδία

by admin
1 views

O αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Νέα Ζηλανδία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι σπατάλησαν μία τεράστια ευκαιρία στο 14′, καθώς ο Μπόξαλ από κοντά δεν κατάφερε με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από μία ωραία σέντρα που έγινε από τα δεξιά. Δέκα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Γουινέας, Σουμαϊλά Σιλά, υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Ο Γκάρμπετ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως, ο 22χρονος μέσος πήρε το… αίμα του πίσω, καθώς μετά από λάθος του γκολκίπερ των Αφρικανών, έκανε με σουτ το 1-0 στο 25′. Σταδιακά, η Γουινέα ανέβασε στροφές και στο 45’+4′ έφθασε κοντά στην ισοφάριση με τον Αλγκασίμ Μπα. Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού νικήθηκε από τον Πάουλσεν, σε μία καλή στιγμή για τους Αφρικανούς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Γουινέα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό, αφού βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 62′, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Μπαλντέ. Τελικά το 1-1 έγινε δέκα λεπτά αργότερα. Στο 72′ ο Ντιαβαρά έφερε το ματς στα ίσια, με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η χαρά των Αφρικανών δεν κράτησε για πολύ, καθώς τέσσερα λεπτά μετά, η Νέα Ζηλανδία πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ. Ο Γουέιν με πλασέ διαμόρφωσε στο 76′ το τελικό 2-1.

ΓΚΟΛ: 72′ Ντιαβαρά / 25′ Γκάρμπετ, 76′ Γουέιν
Κίτρινες: – / 90’+6′ Μπελ, 90’+9′ Σέρμαν

Γουινέα: Σιλά, Σισέ, Σουμάχ, Ντιαβαρά, Μ. Κεϊτά, Ν. Κεϊτά (87′ Χ. Καμαρά), Τουρέ (73′ Ι. Καμαρά), Ντιαλό (79′ Ουλαρέ), Μορίμπα (74′ Ο. Καμαρά), Μπαλντέ, Μπα.

Νέα Ζηλανδία: Πάουλσεν, Μπόξαλ, Σέρμαν, Μπίντον, Σάτον, Μπέιλις (77′ Τζίλιον), Μπελ, Γκάρμπετ (84′ Κέλι-Χελντ), Σινγκ, Χέρντμαν (77′ Φαν Χάτουμ), Γουέιν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ