Άνταμς: «Η ΔΟΕ θέλει την πυγμαχία στο Λος Άντζελες αλλά…»

by admin
1 views

Η ΔΟΕ θα ήθελε πολύ να έχει την πυγμαχία στους Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει μία νέα παγκόσμια ομοσπονδία για το άθλημα.

Η Ολυμπιακή επιτροπή αφαίρεσε την αναγνώριση από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) πέρυσι λόγω της αποτυχίας της να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και τα οικονομικά, και η ΔΟΕ δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη το άθλημα στο πρόγραμμα των Αγώνων του Λος Άντζελες 2028.

«Θα θέλαμε να δούμε την πυγμαχία στο πρόγραμμα στο Λος Άντζελες. Τώρα εναπόκειται στην κοινότητα της πυγμαχίας να οργανωθούν για το άθλημα και για τους αθλητές», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου.

Μία νέα ομοσπονδία με την ονομασία “World Boxing” ξεκίνησε το 2023 και έχει επί του παρόντος 37 μέλη, ακόμα πολύ λιγότερα από το IBA, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ και η IBA βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μέρες για τη συμμετοχή δύο γυναικών  πυγμάχων, της Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία και τη Λιν Γιου-τινγκ από την Κινεζική Ταϊπέι.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω (σ.σ: σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της ΙΒΑ)», είπε ο Άνταμς. «Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το άθλημα της πυγμαχίας χρειάζεται μια νέα ομοσπονδία για να διευθύνει την πυγμαχία. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε απόδειξη ότι η IBA είναι ακατάλληλη να…τρέξει πυγμαχία, απλά κοιτάξτε τα βασικά μέλη της IBA που συμμετείχαν σε αυτήν την παρωδία χθες».

Η ΔΟΕ έχει διοργανώσει τους αγώνες πυγμαχίας χωρίς το IBA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και στο Παρίσι, αλλά δεν θα το κάνει στο Λος Άντζελες: «Δεν είμαστε ομοσπονδία και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια ομοσπονδία για να διευθύνει την πυγμαχία», είπε ο Μαρκ Άνταμς.//ΑΒ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ