Άγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίες

by admin
7 views

Το 9ο Parthenώn Film Festival- Σινεμά στο Χωριό προσκαλεί και αυτό το καλοκαίρι παλιούς και νέους φίλους στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα Χαλκιδικής με ελεύθερη είσοδο, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2024, για να χαρίσει κινηματογραφικές ανάσες δροσιάς κάτω από τ’ αστέρια.

O Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Άγγελος Μαλλίνης μίλησε στο ertnews.gr για τη φετινή διοργάνωση που όπως είπε “επιλέγει να διηγηθεί ιστορίες από τα ‘90ς, μια δεκαετία με σπουδαίες παραγωγές, που άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην κινηματογραφική ιστορία”. 

“Για την παρέα του Φεστιβάλ, η δεκαετία των ‘90ς έχει μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία και συναισθηματική φόρτιση, καθώς μας βρίσκει μικρά παιδιά να ανακαλύπτουμε για πρώτη φορά τη μαγεία της μεγάλης οθόνης στα θερινά σινεμά του Νέου Μαρμαρά, που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια. Σε αυτή τη μαγεία θα επιστρέψουμε φέτος!”, τόνισε.

Άγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίες

“Τη φετινή χρονιά επιστρέφουμε στο δακτυλικό μας αποτύπωμα του μακρινού 2015 όταν ξεκινούσαμε. Θέλουμε να μείνουν μόνο οι ταινίες και να βγάλουμε ξανά την αίσθηση του χειροποίητου φεστιβάλ. Τη διοργάνωση θα την τρέξουμε ο πυρήνας του, η Μάγδα, ο Στράτος, ο Φώτης, ο Χρήστος και εγώ με τους φίλους μας και τους συγγενείς μας. Το δικό μας φεστιβάλ είναι οικογένεια και παρέα”, απάντησε αναφερόμενος στο… DNA του Φεστιβάλ το οποίο του χρόνου θα συμπληρώσει δέκα χρόνια δημιουργικής πορείας.

Άγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίεςΆγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίες
Η ομάδα του 9ου Parthenώn Film Festival- Σινεμά στο Χωριό

Στην ερώτηση για την επισκεψιμότητα ενός τέτοιου Φεστιβάλ απάντησε πως “οι επισκέπτες που προσέρχονται στο φεστιβάλ παίρνουν ένα εισιτήριο μηδενικής αξίας για στατιστικούς λόγους. Η μεταφορά, η είσοδος, το ποπ κορν και μια μπίρα ή ένα αναψυκτικό όπως και οι προβολές των ταινιών είναι δωρεάν“. “Το 2023 η προσέλευση το τριήμερο της διοργάνωσης άγγιξε τους 1.600 επισκέπτες, ενώ φέτος φαίνεται ότι θα τους ξεπεράσει κατά πολύ με δεδομένο ότι ήδη το σύνολο των καταλυμάτων στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα έχουν 100% πληρότητα και η ζήτηση για διαμονή στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Μαρμαρά είναι τεράστια”, επισήμανε ο ίδιος.

Άγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίεςΆγγ. Μαλλίνης για το 9ο Parthenώn Film Festival: Θέλουμε ξανά την αίσθηση ενός χειροποίητου φεστιβάλ- Να μείνουν μόνο οι ταινίες

Εύλογα η επόμενη ερώτηση είναι αν αναζήτησαν ποτέ στήριξη από την Πολιτεία και αν η στόχευση του οργανωτικού πυρήνα του Φεστιβάλ άλλαξε στη διάρκεια των ετών. “Στόχος του Parthenώn Film Festival, το οποίο γεννήθηκε μέσα στην καρδιά της κρίσης και η πρώτη του διεξαγωγή ήταν το Σαββατοκύριακο του περίφημου δημοψηφίσματος το 2015, είναι μόνο να προσδίδει και να προφέρει και να μην αφαιρεί από την τοπική κοινωνία πόρους. Οπότε οικονομική στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αναζητήθηκε”, απάντησε ο Άγγελος Μαλλίνης.

“Εννιά χρόνια στέκονται δίπλα μας αρωγοί και υποστηρικτές όπως ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι χορηγοί μας είναι σταθερά μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, ενώ οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τα πρώτα χρόνια σε οπτικοακουστικό εξοπλισμό αλλάξανε το επίπεδο και την ποιότητα του φεστιβάλ”, κατέληξε ο ίδιος.

Το πρόγραμμα των προβολών:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ