Άγγιξε το “όνειρο” των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας | Χάρης Μαριόλης: «Ψηλά το κεφάλι παιδιά μου, το μέλλον είναι δικό σας»

by admin
1 views

Στο Huamark Indoor Stadium οι Αθλητές και οι Αθλήτριές μας έδωσαν συγκλονιστικές αγωνιστικές “μάχες” και μας έκαναν περήφανους φτάνοντας με τον Στέλιο Ρούλια, τον 20χρονο χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή ένα βήμα πριν την σπουδαία πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Σε μία ιστορική μάχη για την Ελληνική Πυγμαχία, που για χρόνια απραγίας είχε την ευκαιρία η Εθνική μας Ομάδα να πάρει μέρος σε Προ-ολυμπιακά Τουρνουά, ο Στέλιος Ρούλιας αντιμετώπισε τον 25χρονο Ουκρανό Ντμίτρο Λοβτσίνσκι, ο οποίος μάλιστα το 2022 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ22. Ο Έλληνας Αθλητής μας αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα, οι κριτές έδιναν προβάδισμα στην βαθμολογία στον Ουκρανό Αθλητή και παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος και ο τρίτος γύρος έδειχνε ξεκάθαρα τον Στέλιο Ρούλια να έχει καθολική υπεροχή οι κριτές έβγαλαν νικητή τον Ουκρανό δίνοντάς του το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Άγγιξε το “όνειρο” των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας | Χάρης Μαριόλης: «Ψηλά το κεφάλι παιδιά μου, το μέλλον είναι δικό σας»

Όπως πάντα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την Εθνική Ομάδα και γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση μίλησε στην Ελληνική Αποστολή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από εκεί που δεν υπήρχαμε τόσα χρόνια πουθενά εδώ και 3 χρόνια καταφέραμε να παίρνουμε μέρος στα προ-ολυμπιακά τουρνουά και να είμαστε στην Ιταλία η 2η πιο μεγάλη αποστολή του τουρνουά διεκδικώντας μετά από 16 χρόνια την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την τεράστια προσπάθεια που κάνατε και παράλληλα στεναχωρημένος γιατί φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό όμως είμαστε μία νέα ομάδα και έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να καταφέρουμε πολύ σπουδαία πράγματα. Προχωράμε ενωμένοι δυνατά για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι τόσο εσείς όσο και εμείς γιατί και η Διοίκηση οφείλει να γίνεται συνεχώς καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε ενώ παράλληλα πρέπει όλοι όσοι μετέχουμε σε αυτήν να κάνουμε αυτοκριτική και στους εαυτούς μας. Εγώ θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο, είμαι υπερήφανος γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχουμε κατακτήσει πολλά. Ψηλά το κεφάλι παιδιά μου, το μέλλον είναι δικό σας»!

Άγγιξε το “όνειρο” των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας | Χάρης Μαριόλης: «Ψηλά το κεφάλι παιδιά μου, το μέλλον είναι δικό σας»Άγγιξε το “όνειρο” των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας | Χάρης Μαριόλης: «Ψηλά το κεφάλι παιδιά μου, το μέλλον είναι δικό σας»

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Αρτούρ Μικαελιάν κατά την άφιξη της Εθνικής μας Ομάδας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σχολίασε: «Το 2ο προ-ολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 μας αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς η Εθνική μας Ομάδα έφτασε μια ανάσα πριν το Μεγάλο Όνειρο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όλοι οι Αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο ρινγκ, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής και υψηλή τεχνική κατάρτιση. Δυστυχώς υπήρχαν και εξωτερικοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο σε αρκετές ήττες μας, όπως είναι η διαιτησία. Όσοι είδαν όλους τους αγώνες θα παρατήρησαν ότι οι αποφάσεις των κριτών δεν ήταν πλήρως αντικειμενικές. Η ομάδα μας αποτελείται από νέα παιδιά ηλικίας 19-20 ετών με πολύ μικρή εμπειρία στην ελίτ κατηγορία, όμως είμαι βέβαιος ότι το μέλλον τους ανήκει, χρειάζεται υπομονή, πολύ δουλειά και όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα για τη άψογη συνεργασία τους όλα τα παιδιά που έπαιξαν, τους σωματειακούς προπονητές τους, τον φίλο και συνεργάτη μου Βασίλη Κοκόλη για την πολύτιμη βοήθειά του καθώς και την ΕΟΠ και τον πρόεδρό της, Χάρη Μαριόλη για την υποστήριξή του».

Τα “γαλανόλευκα γάντια” στο 2ο Παγκόσμιο Προ-ολυμπιακό Τουρνουά φόρεσαν οι εξής Αθλητές και Αθλήτριες:

Όλγα Παπαδάτου (57 κιλά)

Εβελίνα Μαυρομάτη (66 κιλά)

Άλικ Λαγκαζασβίλι (57 κιλά)

Στέλιος Κερσανιδης (63,5 κιλά)

Χρήστος Καραΐτης (71 κιλά)
Μιχάλης Τσαμαλίδης (80 κιλά)

Βαγγέλης Νανιτζανιάν (92 κιλά)

Στέλιος Ρούλιας (+92 κιλά)

Την Εθνική Ομάδα συνόδευσαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλης Κοκόλης.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ